» Startsidan » Om oss » Arkiv » Recept
» Logga in
» Våra tester
» Protokoll

Ölnyheter
       Tillbakablick på ölåret 2019

       Under 2019 lanserade vi två nya serier av öl.

       Heritage Collection Hedemora – vår tolkning av klassiska ölstilar utifrån våra förutsättningar. I september släpptes det första ölet i Heritage Collection i Systembolagets fasta sortiment, Hedemora Porter.

       Limited Draft Release – samlingsnamn för engångsbrygder som enbart paketeras på fat och dessa öl finns att provsmaka på restauranger och pubar. I takt med att vår experimentlust ökat och fler tillfälliga öl släppts har vi känt ett behov att tydliggöra tillgängligheten. De två första ut i denna serie var West Coast IPA och Hoppy Pils.

       I augusti lanserade vi en ny dubbel IPA på Systembolaget – Utah DIPA
       Priser 2019
       Under 2019 prisades både några av våra öl och företaget Oppigårds i olika sammanhang.       Golden Ale fick ett silver på En Öl och Whisky mässa i Göteborg.

       Utah röstades fram av besökarna till bästa öl på Klackabackens festival i Skåne.

       Stockholm Beer vann Indian Tribute guld, Hedemora Porter Silver. Under mässan fick Utah DIPA Ölsällskapet Gambrinius fina pris för bästa överjästa öl 2019 som de röstat fram.

       Hedemoras företagsgala instiftade ett nytt Hållbarhetspris tillsammans med Södra Dalarnas Sparbank.Årets pris gick till oss på Oppigårds. Vi är glada för uppmarksamheten över det jobb vi gör. Är du intresserad av vårt miljöarbete finns mer att läsa här.
       Det mest oväntade men förstås mycket glädjande var kanske ändå att vid tidningen Allt om Vins årliga gala tilldelade Oppigårds Årets Hederspris med motiveringen "En verklig pionjär på den svenska ölscenen"       Hedemora Heritage Collection
       Snart i beställningssortimentet

       Under kommande år har vi inga tankar på att dra ner på lanseringstakten snarare tvärtom om. Den 2/3 släpper vi hela tre öl i Heritage Collection serien. Hefe Weissbier, Dunkel samt Pilsner. Samtliga på 50 cl flaska. Hedemora Pilsner, Hedemora Dunkel och Hedemora Weissbier finns i Systembolagets beställningssortimen från och med 2a mars och kan beställas styckevis.

       Torsdagen den 20/2 kl 17.00-20.00 bjuder vi in till Pubkväll här på Oppigårds med dessa öl i fokus.
       Hedemora Pilsner Artikelnr 8173601

       Vi har bryggt vår Hedemora Pils med barkemalt, en gammal kornsort som en gång i tiden hade det bästa ryktet bland tyska bryggare, men som fallit i glömska i moderna tiders rationella bryggerier.
       För att få fram de örtiga, blommiga citrustoner vi gillar i en tysk pilsner har vi använt tre olika humlesorter.

       Hedemora Dunkel Artikelnr 8206601

       En dunkel har tydlig maltarom och toner av bröd, kola, choklad. För att få fram den urtypiska stilen har vi valt att brygga vår Hedemora Dunkel med münchenermalt samt karamell- och rostad malt. Ölet är kalljäst, för att de fruktiga tonerna från jäsningen inte ska ta över. Tettnangerhumlen ger ölet beska men också en blommig arom.
       Hedemora Weissbier Artikelnr 8178001

       Hedemora Hefe Weissbier är ljust kopparfärgad. Vi mäskar och jäser denna brygd enligt klassiskt sydtysk manér. Här är det främst jästen som ger ölet sin karaktär med smaker av banan och kryddnejlika. Hefe är tyska för jäst och Hefe Weissbier används för att förtydliga att ölet är ofiltrerat och att jäst, i varierande mängd, kan förekomma i ölet.
       Soten Imperial Stout

       Den 28/2 kommer Soten Imperial Stout i ett tillfällgt släpp på Systembolaget.

       Soten Imperial stout är ett mycket smakrikt svart öl som efter jäsning lagrats på bourbonfat i ungefär fyra månader innan det buteljerats.
       Namnet Soten kommer från en sjö som ligger en bit från Bryggeriet. Där har man spelat in många säsonger av TV-serien Farmen.       Nya Glas och ny design

       Nu har vi två nya glas i vår webshop, dessutom har vi ny hemsida så kika gärna in!

       Craft Master Bowl rymmer 30cl och kostar 50kr/st eller 6-pack för 250kr.

       Glaset Frankonia har vi haft förut men nu med nytt tryck. Det rymmer 40cl och är stapelbart. Priset är 50kr/st eller 6-pack för 250kr.

       Förutom nya glas har vi uppdaterat lite annat.
       Ny hemsida, ny kapsyl, nytt tryck på kartong, ny etikettmaskin på Smedjan och en till kartongmaskin till Grim för burkar och 50cl flaskor.

       Kommande Evenemang

       Vill du veta mer om någon av dessa mässor kika in på vår hemsida.

       14-16/2 Ostfestivalen Stockholm

       21-22/2 Uppsala

       28-29/2 Kalmar

       6-7/3 Skövde

       20-21/3 Grekland

       21/3 Linköping

       3-4/4 Göteborg

       30/5 Karlstad       Kommande evenemang


Oppigårds Bryggeri AB
Ingvallsbenning
776 93 Hedemora

Tel. 0225-772134
Besök oss på sociala medier
Dela på sociala medierSkickat med Paloma

Kenneth Långstöm, 01/29/2020